Itsenäisyyspäivä 6.12.2025

Itsenäisyyspäivän juhlamenu 6.12.2025

Itsenäisyyspäivän kunniaksi keittiömestari Elmo Luoma-aho on suunnitellut menun, joka nostaa esiin suomalaisen luonnon parhaat maut ja raaka-aineet. Illallinen kuljettaa läpi talvisen Suomen metsien, vesien ja peltojen – tuttujen makujen rinnalle tuodaan yllätyksellisiä yhdistelmiä, jotka rakentavat modernin juhlapöydän klassisen arvokkuuden rinnalle. 

Annoksissa kohtaavat muikunmäti, punajuuri, savustettu selleri, siika ja karitsa, jokainen valmistettuna niin, että niiden puhtaus ja alkuperä pääsevät oikeuksiinsa. Jälkiruoassa kuusen raikkaus ja metsän marjat sulautuvat karamellin lämpöön – illan huipennuksena syntyy makujen juhla, jossa suomalainen luonto saa ansaitsemansa kunnianosoituksen. 

Luoma-ahon filosofia on yksinkertainen mutta syvä: kotimaiset raaka-aineet ovat aarre, jonka arvoa ei voi liikaa korostaa. Tämä menu on kunnianosoitus juuri tälle ajatukselle. 

Kattausajat:
klo 16, 1630, 17, 1730, 18

Juhlamenu

Muikunmätiä & Tilliä 
Mäti, tilli-cassonade ja rapeaa leipää 

Punajuurta & Lakua 
Semi-dry punajuurta, punajuuriemulsio ja lakuhyytelöä 

Selleriä & Tattia 
Heinällä savustettua selleriä, tattikermaa ja paahdettua hasselpähkinää 

Siikaa & pottua 
Voissa haudutettua siikaa, tuoretta omenaa ja pottuvoita  

Karitsaa & herukkaa  
Karitsan ulkofileetä, paahdettua hamppua, haudutettua palsternakkaa,  pikkelöityä herukkaa ja karitsasås  

Kuusta & karamellia 
Kuusijäätelöä, karamellia, mustikka-melba ja rapeaa tattaria 

78 € /hlö  

Menu tarjoillaan koko pöytäseurueelle ennakkotilauksesta. Allergiat ja erikoisruokavaliot otetaan huomioon ja saatavilla on myös täysin vegaaninen menu.  

Lisätietoja allergioita ja intoleransseja aiheuttavista aineista
ja tuotteista saa henkilökunnalta

Pidätämme oikeuden muutoksiin raaka-aineiden saatavuuden mukaan.

 L=laktoositon | VL = vähälaktoosinen | M = maidoton | G=gluteeniton
(G)=voidaan valmistaa gluteenittomana | (V) = voidaan valmistaa vegaanisena